Historie

De rijke historie van Meddens begint in 1830. De familie Meddens kwam uit Groningen. Het bedrijf was in die tijd gespecialiseerd in de fabricage van korsetten. Na een reis naar Parijs opende Bernard I. Meddens samen met zijn vader op 1 mei 1830 een ‘herenkledingmagazijn’ in de Hoogstraat in Rotterdam.

Nouveautés uit Parijs vielen in de smaak bij het gegoede Nederlandse publiek. In 1899 opende Meddens de tweede zaak op een prachtig punt in de Haagse binnenstad, tussen Lange Poten en Spuistraat. Toen Jan Giesbers, een neef van de heren Meddens, aantrad in 1923 als directeur kwamen er filialen bij in Amsterdam, Arnhem, Leidschendam en Hilversum.

Meddens bewees haar veerkracht tijdens het bombardement van Rotterdam in 1940, door het verwoeste pand te verlaten en aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam direct een noodpand te openen. Op 1 mei 1980 kreeg Meddens, na 150 jaar, het predikaat ‘Koninklijk’ en mocht het modehuis een eervolle kroon opnemen in haar logo.

Vooraanzicht Meddens Hilversum

Heden

Meddens is de hotspot van Hilversum. Met een totale oppervlakte van 600 m2 verdeeld over meerdere etages met daarnaast een terras van 250 m2 biedt Meddens voldoende ruimte voor een toegankelijk horecaconcept waar iedereen zich thuis voelt.

Meddens is stoer, industrieel en vintage met een kwinkslag naar New York Style, maar wel met een warme en toegankelijke uitstraling. Met het Bar & Kitchen concept willen we de ideale combinatie creëren van borrel en eten, waarbij de grote centrale bar, geschikt voor borrelaars en eters een belangrijke rol gaat vervult.

Meddens is een all-day horecabedrijf: lunch, borrel en diner. In ons menu is een mooie rol weggelegd voor vis! Van Fruits de Mer tot Fish & Chips, niks is voor ons te gek. Naast onze kaart wisselen we ook dagelijks met een aantal gerechten, heerlijk om op het seizoen in te spelen. Op onze kaart staan uiteraard ook lekkere vlees- en vegetarische gerechten. Al onze leveringen zijn dagvers en worden door ons keukenteam met aandacht en passie bereid.

Naast ons eten staat Meddens ook bekend om een mooie, gevarieerde wijnkaart. Inspelen op de trends is wat we graag doen. Vandaag de dag is er dus ruimte gekomen voor Nederlandse wijnen. Deze worden steeds stabieler in kwaliteit en hoeveelheid. Ook Vin Nature wijnen mogen niet meer ontbreken op je wijnkaart; de meest pure en natuurlijke manier word aangehouden. Geen bestrijdingsmiddelen, geen filtratie en geen tussenkomst op welke manier dan ook.

Meddens Hilversum
Kerkstraat 112
1211CS Hilversum
T. 035 – 205 79 40